KidsCoding

Programmeren heeft toekomst!

Programmeren wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Elke dag komen we meerdere keren in aanraking met prachtige techniek. Denk hierbij aan je smartphone of de OV-chipkaart, maar ook de auto zou het niet doen zonder een goede programmering. Hoe deze techniek werkt weten niet zoveel mensen, terwijl juist die kennis vandaag de dag goud waard is. Automatisering zorgt ervoor dat steeds meer banen verschuiven naar de techniek. Heel veel banen zullen in de toekomst worden overgenomen door robots. Het ZHWI ziet hier kansen, techniek is de toekomst.

 

De module is uniek omdat, KidsCoding:

  • werkt met een echte programmeertaal;
  • levert alle benodigde kennis, hardware, software en begeleiding;
  • begeleidt bij het ontwikkelen van talent;
  • maakt deelnemers bewust van techniek en van de prachtige kansen binnen het vakgebied;
  • toekomstbestendige vaardigheden bij brengt bij haar deelemers.

 

Programmeer het lekker zelf!

KidsCoding brengt kinderen in contact met techniek door met hen te programmeren. In deze module leren de deelnemers het aansluiten en programmeren van verschillende sensoren en schakelaars. Stap voor stap wordt tastbaar en inzichtelijk hoe componenten werken en hoe ze geprogrammeerd kunnen worden.

 

Plusklassen

Programmeren kan op elk niveau en is dus uitermate geschikt voor kinderen met een bovengemiddeld IQ. Het ZHWI biedt zodat iedereen op zijn hoor eigen tempo kan leren.

 

Wilt u meer informatie dan horen wij dat graag. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina.